2011. november 5., szombat

Mondd, te melyiket választanád?

Van, amelyik magas, nagyon egyben van, nem csúszik szét, mindig egyforma – ez a bolti!
S van, amelyik bizony laposabb, meg-megcsúszik, nem mindig egyforma –
ez meg  a házi!
Bizony az egyik talán szemrevalóbb, mint a másik!
Aki megkóstolta a házit, soha többé nem választja a cukrászdait.
Annyira, de annyira megszereti a hájas tésztás, dupla krémes (de még így is lapos), nagyon egészségtelen, nagyon cukros, igazi vaníliás házit, hogy még születésnapi tortának is ilyet kér.



Recept
50dkg háj (ledarálva) + 15 dkg liszt + 1-2 evőkanál rum (vagy ecet) –ezt összegyúrjuk, hideg helyre tesszük.
50 dkg liszt, 1 tojás sárgája, pici só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál rum, langyos szódavíz, ebből rétestésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük.
A kinyújtott rétestésztára rákenjük az elkészített hájat, hajtogatjuk. Ezt a nyújtást, hajtogatást, félóránként még kétszer-háromszor ismételjük. 6 részre osztjuk a tésztát, tepsi hátoldalán sütjük.
(Ha egyszerre nem kell ennyi, nyersen és sütve is fagyaszthatod, esetleg süthetsz belőle mást)
Krém: fél liter tej, 20 dkg cukor, 4 tojás, 4 evőkanál liszt, 2 rúd vanília
1 krémeshez én ezt megduplázom J
Krém 1: a tojásfehérjét felverni, és a forró krémhez adni (lazább krém)
Krém 2: az egész tojásokat nagyon jól kikeverem a cukorral, majd a liszttel, felöntöm a tejjel, felfőzöm.  (nálunk ez a kedveltebb)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése